Fit & Gezond: Tips & Tricks voor een Fit en Gezond Leven!

Fit & Gezond: Tips & Tricks voor een Fit en Gezond Leven!

Wat is een betere manier om het nieuwe jaar te beginnen dan door gezonder en fitter te worden? Als je net als velen van ons bent, heb je waarschijnlijk wel een voornemen om in het nieuwe jaar fitter en gezonder te worden. Maar voornemens zijn makkelijk om te maken, maar lastig om ze ook daadwerkelijk na te komen. Daarom hebben we een aantal tips & tricks voor je op een rijtje gezet, zodat je hopelijk wat makkelijker en vooral ook leuker fit en gezond blijft in het nieuwe jaar!

1. Maak een plan

Het is belangrijk om een plan te maken voordat je begint met je nieuwe fitness- of dieetprogramma. Wat wil je bereiken? Wil je 5 kilo afvallen? Of wil je gewoon wat fitter worden? Zet je doel(en) op papier of maak een moodboard en hang het op zodat je het gemakkelijk ziet, zodat je gemotiveerd blijft. Maak daarnaast ook een plan m.b.t. eten en drinken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je minder ongezonde dingen gaat eten en bijvoorbeeld start met protein shakes. Eiwitten zijn namelijk belangrijk voor je herstel. Eiwitten kopen doe je gemakkelijk online.

2. Stel realistische doelen

Probeer je doelen realistisch te maken. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, probeer dan niet 10 kilo in een maand te willen afvallen, want dat is ongezond en onmogelijk. Probeer in plaats daarvan een realistisch doel te stellen, bijvoorbeeld 2 kilo per maand.

3. Begin rustig

Als je net begint met een nieuw fitnessprogramma, is het belangrijk om rustig te beginnen. Overdrijf het niet en ga niet meteen voor de zwaarste gewichten of de meest intensieve oefeningen. Je lichaam moet wennen aan de nieuwe bewegingen en je spieren hebben tijd nodig om sterker te worden.

4. Vind een work-out buddy

Het is altijd motiverender en leuker om samen met iemand te sporten of een work-out te doen. Zo kan je elkaar motiveren en uitdagen. Probeer een vriend(in), familielid of kennis te vinden met wie je een keer per week kan gaan sporten of een work-out kan doen.

5. Maak het leuk

Maak work-outs en oefeningen leuker. Kies bijvoorbeeld voor oefeningen die je leuk vindt om te doen en die bij je passen. Houd je niet van hardlopen? Probeer dan een andere sport of oefening. Er zijn genoeg leuke en uitdagende opties om uit te kiezen, dus kies wat bij je past.

6. Beloon jezelf

Als je een week of maand hard hebt gewerkt aan je doelen, beloon jezelf dan met iets leuks. Koop jezelf een nieuw workout-outfit, boek een massage of ga een dagje naar het strand. Dit motiveert je om door te gaan en je harde werk te blijven doen.

7. Geef niet op

Als je een keer een dag of week hebt overgeslagen of je hebt minder goed gepresteerd dan gehoopt, geef dan niet meteen op. Wees vooral trots op je voortgang en blijf doorgaan met je doelen. Geef niet op en je zult zien dat je uiteindelijk wel je doelen bereikt.